donderdag 16 augustus 2012

Op de Helte: de nieuwe locatie voor de cursus Conversatie Engels voor gevorderden in Roden

Zonnige cursusruimte
Een zonnige, fleurige ruimte met internet, goede bereikbaarheid en een verzorgde sfeer, dat is wat ik zocht voor de cursisten van de groep gevorderden in Roden. Goed nieuws: het is zalencentrum Op de Helte geworden. We kunnen vanaf 6 september op deze mooie en rustige locatie terecht, met een keuze uit twee cursusruimtes afhankelijk van de uiteindelijke groepsgrootte.

Gezellig napraten
Koffie en thee worden keurig geserveerd, en er is ruimte om na afloop van de les onder het genot van een drankje nog even gezellig na te praten. Op de Helte is mooi centraal gelegen: het adres is Helterbult 20 oftewel Kanaalstraat 8 in Roden.

Nederlandse verkiezingen in het Engels uitleggen
De cursus Conversatie Engels voor gevorderden gaat hier van start op donderdagochtend 6 september, van 9.00 uur tot 10.30 uur. In 15 lessen komen verschillende thema's aan bod, te beginnen met 'The News'. Hoewel we de vorige cursus hier geëindigd zijn, is het een mooie manier om net voor de Nederlandse verkiezingen alle Engelse uitdrukkingen nog eens de revue te laten passeren: elections, Prime Ministers, coalitions and political parties. Want hoe leg je nu aan buitenlanders uit wat hier in het najaar staat te gebeuren? Zeker als je ziet hoe de heer Geert Wilders in de buitenlandse pers in de belangstelling staat! Een goed voorbeeld is dit artikel uit The Guardian van 3 juli jongstleden: Dutch Freedom party leader accused of being cut off from reality as he outlines political vision for the Netherlands.

Meer thema's, oefeningen, rollenspellen, en quizzen
Ook andere thema's komen aan bod: Ambition, Feelings, Technology, English Abroad en Books. Conversatie- en enkele grammaticaoefeningen uit het boek worden afgewisseld met rolspellen, quizzen en meer. Een uitdagende, maar ook gezellige cursus waar men veel nieuws kan opsteken, en waar leuke contacten gelegd worden.

Voor meer informatie over deze cursus Engels klik hier. Aanmelden kan via een email naar beatrice.oosterhoff@home.nl.