dinsdag 26 februari 2013

Een korte cursus Engels in het voorjaar

Even mijn Engels opfrissen...
De twee cursussen Engels Conversatie in het Dorpshuis in Tolbert lopen nu ten einde, maar niet iedereen heeft zin om ermee op te houden! Toch is een volledige cursus tot aan de zomervakantie niet haalbaar - veel 50 plussers willen graag voor de schoolvakanties nog even met vakantie, en de cursisten die zelf in het onderwijs werkzaam zijn hebben de handen vol met uiteenlopende activiteiten.

Cursussen beginnen al op 11 maart 2013
Daarom komt er nu een korte cursus Engels voor zowel de Beginners groep als de Intermediate groep. Deze gaat al op korte termijn beginnen: vanaf maandagavond 11 maart 2013.

CURSUS CONVERSATIE INTERMEDIATE IN TOLBERT
Dit is een cursus van 10 lessen van 1 ½ uur voor cursisten die zich al redelijk kunnen uitdrukken in de Engelse taal, maar die graag hun kennis en woordenschat willen uitbreiden. 

Vertel iets in het Engels
Aan het begin van elke Intermediate les krijgen de cursisten de kans om in het Engels iets te vertellen over een zelfgekozen onderwerp: een recent uitstapje, een voorval op het werk of een aanbeveling voor een leuk boek. Dankzij deze korte vertelsels leert iedereen elkaar beter kennen, en ontstaan er levendige gesprekken. De taaltrainer gaat kort in op de inhoud van het verhaal en maakt aanbevelingen voor verbeteringen. 

Vrolijk en ongedwongen
De rest van de les wordt ingevuld met thematische oefeningen uit het cursusboek, rollenspellen en woordspelletjes. Vragen over grammatica worden behandeld, en de uitspraak wordt aan de hand van enkele oefeningen verbeterd. De lessen hebben een vrolijk en ongedwongen karakter, terwijl de kennis van de Engelse taal en cultuur op een interactieve manier uitgebreid wordt.  
Aanvang Engels Intermediate: 
Maandagavond 11 maart 2013 om 19.00 uur in het Dorpshuis in Tolbert.
Kosten:  105,00 exclusief cursusboek 

CURSUS CONVERSATIE BEGINNERS IN TOLBERT
Ook voor deze cursus van 10 x 1½ uur staan er al cursisten in de startblokken. De ene cursist gaat regelmatig naar het buitenland met vakantie, terwijl de andere plannen heeft om te emigreren. Familie in het buitenland en betere kansen op de arbeidsmarkt zijn ook redenen om zich opnieuw aan te melden voor deze cursus. 

Basisprincipes van de Engelse taal
In deze cursus worden belangrijke basisprincipes van de Engelse taal helder en eenvoudig uitgelegd en geoefend: winkelen, reizen, een maaltijd bestellen in een restaurant afgewisseld met oefeningen om in de Engelse taal te kunnen spellen (belangrijk wanneer adresgegevens opgegeven moeten worden), de weg vragen en  omgaan met bedragen en aantallen.
Aanvang Engels Beginners: 
Maandagavond 11 maart 2013 om 20.30 uur in het Dorpshuis in Tolbert.
Kosten: 105,00 exclusief cursusboek