woensdag 28 augustus 2013

Nieuwe Cursussen Engels voor 2013 en 2014

Iets beperkter cursusaanbod wegens bijscholing
De zomervakantie is weer voorbij, en alle scholen zijn weer begonnen. Deze keer geldt dit voormijzelf ook: ik ben begonnen met een deeltijd lerarenopleiding Engels, en ga deze combineren met het geven van cursussen conversatie Engels en privé lessen zoals ik dat tot nu toe heb gedaan, met enkele aanpassingen om een goede balans te vinden in alle werkzaamheden.

Oktober 2013: Cursus Engels voor iets gevorderden
Aangezien er genoeg belangstelling is voor een cursus Engels voor mensen die zich al redelijk kunnen redden in de Engelse taal, gaan we in oktober hiermee van start. Deze cursus Engels voor iets gevorderden is bedoeld om de eigen basiswoordenschat verder uit te breiden, leuke gesprekken te oefenen met medecursisten, vragen over grammatica uit te zoeken en natuurlijk veel plezier te hebben in een ongedwongen sfeer! Onderwerpen die aan bod komen zijn: vakanties, winkelen, familie en vrienden, gezondheid en uit eten.
Aanvang: Woensdag 30 oktober 2013
Tijd: 19.00 uur - 20.30 uur
Kosten: nog nader bekend te maken
Locatie: Zalencentrum Op de Helte in Roden
Duur: 15 lessen van 1 1/2 uur

Januari 2014: Cursus Engels voor Beginners
De cursus Engels voor Beginners gaat pas in januari 2014 van start. Bij deze cursus ligt het tempo wat lager, zodat er ook aandacht besteed kan worden aan cultuurverschillen tussen Nederland en de Engelstalige landen. Ook wordt er rekening gehouden met het feit dat sommige cursisten sinds hun vroege jeugd geen formele lessen hebben gevolgd, of misschien wel moeite kunnen hebben met leren. Cursus aanvang, locatie en kosten worden zo spoedig mogelijk op deze website geplaatst.

Bijlessen Engels en privé lessen voor particulieren
Er is momenteel ook veel belangstelling voor individuele maatwerklessen. Dat zijn de scholieren die graag hun Engels willen bijspijkeren en ondersteuning nodig hebben door middel van bijlessen die goed bij hun eigen leermethode passen, maar ook volwassenen die Engels nodig hebben voor hun werk (technisch Engels bijvoorbeeld), of cursisten die flexibele lessen nodig hebben vanwege bijvoorbeeld ploegendiensten of andere verplichtingen. De meeste individuele cursisten zijn intussen ingeroosterd, maar ik heb nog een paar plekken vrij. Heeft u belangstelling voor privé lessen Engels of bijlessen voor uw zoon of dochter, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met mij opnemen voordat ik helemaal volgeboekt ben.

Het ziet er naar uit dat het dus een gezellig druk schooljaar gaat worden, met veel afwisseling en nieuwe kennis die direct aan het bestaande cursusaanbod toegevoegd gaat worden.