zondag 2 februari 2014

Even bijpraten: hoe lopen de cursussen op dit moment?

Een druk cursusjaar
Wat een druk cursusjaar! Het bleek een hele uitdaging om mijn eigen studie Docent Engels aan de NHL in Leeuwarden en het bestaande cursusaanbod (zij het in afgeslankte vorm) door laten gaan. We zijn nu zes maanden verder, en ik kan weer rustig ademhalen. Mijn studie verloopt voorspoedig, en valt uitstekend te combineren met de huidige cursussen. Het valt allemaal reuze mee. Dus hoe staan we er nu voor?

Op dit moment lopen er nog twee cursussen in Roden: Engels voor Iets Gevorderden en Engels voor Beginners. We hebben nog vier van de vijftien lessen te gaan. Het zijn hele kleine groepen geworden, maar dat werkt wel goed. Veel individuele aandacht, een losse sfeer en leuke cursisten.

Engels voor Intermediates: uitstapjes en openbaar vervoer
Oyster Card: de Engelse OV-chip
Dankzij de kleinschaligheid en het enthousiasme van de cursisten voert de Intermediates groep intussen het hoogste woord in de Engelse taal: de gesprekken gaan onder andere over windmolens, moestuinen, hotels en winkels. Op dit moment vergelijken we Engelse Oyster Cards met Nederlandse OV-kaarten. Hoe leg je aan een buitenlandse bezoeker uit hoe ons openbaar vervoer werkt? Verder worden er tips uitgewisseld over vakanties, museumbezoeken en leuke daguitstapjes. Alles in het Engels uiteraard!

Beginners Engels: shoppen en wisselgeld
De beginners kunnen intussen in het Engels vertellen hoe laat het is en uitleggen vanaf welk perron de trein vertrekt. Ook weten ze nu precies hoe ze moeten shoppen voor kleren: maat, kleur, prijs en oefenen met echt Engels wisselgeld. Het is leuk om te zien hoe de cursisten elkaar helpen en aanvullen: als iemand een zinnetje of een woord even niet weet, staat er altijd wel iemand klaar om een hint te geven!

Maatwerk Engels: Engels op het werk
De privélessen gaan ook onverminderd door: de meeste cursisten hebben deze Engelse maatwerklessen nodig voor hun werk. We hebben het dan over Engels voor een productieomgeving, voor sales en management, voor een medische werkomgeving, fotografie en meer. Deze cursisten leren om binnen hun eigen vakgebied in de Engelse taal te communiceren.

Conversatie Engels met een vriendin
Ook zijn er een paar cursisten die samen met een vriendin hun Engels ophalen - erg gezellig, en je leert hoe je in de vrienden- en familiesfeer op een ongedwongen manier over tal van onderwerpen kunt meepraten. Deze gedeelde privé lessen Engels zijn een groot succes: deze lopen intussen al een aantal jaren.

Cursus Engels vanaf de voorjaarsvakantie 2014
Na de voorjaarsvakantie zijn de huidige cursussen afgelopen. Vanaf begin maart is er dan weer ruimte voor twee nieuwe cursusblokken van 10 lessen. Deze zijn geschikt als opfriscursus of om de kennis die tijdens de huidige cursus is opgedaan verder uit te breiden met nieuwe onderwerpen. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuurt u mij dan een mailtje met uw voorkeur voor een bepaald niveau. Hiervoor kunt u de Fairway Instaptoets maken. Deze vindt u rechtsboven op de pagina.