donderdag 16 augustus 2012

Het Dorpshuis in Tolbert: een gezellige locatie voor onze Engelse cursussen in de omgeving van Leek

Petje af voor Oude Ulo
Het houdt maar niet op met veranderingen bij de Oude Ulo!  Petje af voor alle toegewijde medewerkers die ondanks alle tegenslagen toch steeds weer de schouders eronder zetten om toch vooral het aanbod niet te laten lijden onder de rigoureuze bezuinigingen. Ook een pluim voor de hulp die zij hebben geboden (en nog steeds) aan de docenten die nu zelfstandig verder gaan met hun gekoesterde kindjes: de cursussen! Talenten zoals o.a. Christel Elshout en Gelinda Schriemer wisten toch steeds weer een oplossing uit hun hoed te toveren terwijl de organisatie steeds meer moest krimpen. Dit had zijn weerslag natuurlijk ook op de taalcursussen bij de Oude Ulo.

Het klaslokaal van de Oude Ulo
Neem nu de cursusruimtes. De eerste Engelse cursussen die ik vanaf januari 2011 op de Oude Ulo gaf waren nog in het oude schoolgebouw naast het gemeentehuis. Aan de ene kant wel leuk, zo'n klaslokaal, waar je naar hartelust de bankjes in diverse opstellingen kunt zetten. "Wat gaan we nu weer krijgen," zag ik mijn arme cursisten denken, als ze weer op een andere plaats kwamen te zitten. Maar intussen kregen ze wel de kans om leuke contacten met medecursisten op te doen, en de sfeer was er ook naar! Helaas moesten we verhuizen nadat het verouderde gebouw uiteindelijk ongeschikt werd bevonden vanwege de brandveiligheid.

Engelse briefjes om op te sporen
De meeste cursisten meldden zich na de zomer van 2011 weer aan voor de nieuwe cursus Engels op Punt 1 in Leek: een kleinere ruimte, maar wel met mooi meubilair en een nuttige internet verbinding. De nieuwe groep bleek zelfs groot genoeg om op te splitsen in twee niveaus. Deze locatie had ook heel wat voordelen, en we hebben heel wat gelachen en geleerd! De oefening waarbij de cursisten elkaar aanwijzingen in het Engels moesten geven om briefjes elders in het pand te vinden werd een vrolijke bedoening. We hadden dan ook de vrijheid om ook van de rest van het gebouw gebruik te kunnen maken.

Maar ook hier, helaas, de organisatie van de Oude Ulo is dusdanig veranderd dat deze cursusruimte, waar met zoveel plezier in het Engels gebabbeld werd, nu nodig is voor de Vrijwilligerscentrale. Ik weet wel zeker dat het er nu een stuk rustiger aan toe zal gaan!

Engelse cursussen nu in het Dorpshuis in Tolbert
De tijd is aangebroken voor weer een verhuizing, en gelukkig mag ik spreken van opnieuw een verbetering: ik ben best wel in mijn nopjes met de nieuwe ruimte in het Dorpshuis in Tolbert. Behalve een keurige, heldere cursusruimte hebben we ook een gezellige entourage eromheen. Ruim parkeren buiten, en gebruik van internet en een beamer. Handig om die lastige grammatica foefjes uit te leggen, en om YouTube filmpjes te laten zien.

Engels voor de mensen uit Leek, Tolbert, Grootegast, Marum en omstreken
Dus mensen uit Leek, Tolbert, Grootegast, Marum en omstreken: we kunnen van start met de Engelse conversatie cursussen, en we gaan ongetwijfeld weer een leuk en gezellig cursusjaar tegemoet! Klik hier voor meer info over de cursussen. Aanmelden kan via een mailtje naar beatrice.oosterhoff@home.nl.

En de Engelse cursussen in Roden dan?
Daar heb ik ook een mooie ruimte voor op het oog. Als het goed is kan ik daar morgen meer over vertellen!