maandag 3 september 2012

Discussing the News in English

Oud-cursisten hebben er weer zin in!
Mix van oude en nieuwe cursisten
Aanstaande donderdag gaat de cursus Conversatie Engels in Roden van start met twee groepen: gevorderden en beginners. Om 9.00 uur begint de gevorderden groep: een mix van oude en nieuwe cursisten.

Conversatie onderwerpen
Het actuele onderwerp waar we over gaan praten zijn de verkiezingen, maar er zijn ook andere interessante items uit het nieuws. Per slot van rekening heeft niet iedereen zin om over politiek te praten: andere onderwerpen mogen ook aan bod komen, zoals bijvoorbeeld sport.

Wat vindt u van de 'Blade Runner' van de Paralympics?
Blade Runners: what do you think?
De pers in Engeland staat momenteel vol van Oscar Pistorius, de 'Blade Runner' van de Paralympics in Londen, die boos is op de Braziliaan Alan Oliveira omdat zijn prothesen langer zijn. "Rival's longer 'legs' gave him unfair advantage", kopt de Daily Mail, en "Alan Oliveira complaint was Oscar Pistorius's second against a rival in six weeks", volgens The Independent. Wat vindt u van deze technologische hoogstandjes om een race te winnen? Breng uw mening onder woorden in het Engels en meng u in deze discussie!

Of liever uw eigen verhaal?
Heeft u iets opmerkelijks gelezen in de krant, of heeft u een mening over een ander aspect van het actuele nieuws? Duik ter voorbereiding in uw woordenboek en kom uw verhaal vertellen! U bent meer dan welkom als u zich eerst even meldt via deze email.

Beginners: Hoe spel ik mijn naam in het Engels?
Na afloop van de gevorderden groep gaan we van start met een beginnerscursus Engels. De eerste les staat in het teken van een paar basisvaardigheden: hoe spel ik mijn naam als een Engelstalig iemand daar naar vraagt? Kan ik mijn telefoonnummer ook redelijk vlot geven? En hoe laat vertrekt de bus? Vanaf welk spoor vertrekt de trein naar Londen?

Om 10.30 uur gaat deze beginnersgroep van start. Er zijn nog plaatsen, dus u kunt zich nog opgeven. Kijk hier voor alle info.