maandag 17 december 2012

Nieuwe Cursussen Engels voor 2013

Have an English New Year!
Vrolijke Sfeer in 2012
Het einde van het jaar nadert, en we gaan weer plannen maken voor het nieuwe jaar. De lessen waren een succes; er heerste zoals gewoonlijk een vrolijke sfeer, en iedereen heeft er weer veel van opgestoken. Maar eerst een korte terugblik:

Vier Cursussen voor Particulieren
Nadat de Oude Ulo in 2012 een punt zette achter de eigen cursussen, richtte ik English for Everyone op en begon na de zomer van 2012 op bescheiden voet aan een aantal cursussen voor particulieren. De volgende vier groepen hebben nu even pauze voor de kerstvakantie, en lopen daarna nog even door tot aan eind januari/begin maart 2013:

Intermediate Engels in Tolbert: unaniem verzoek om meer Engelse lessen
Dit was, en is nog steeds, een leuke groep van acht cursisten, waarvan de meeste zelf ook een onderwijsachtergrond hebben. Leuk ook dat we deze cursus een jongere cursist mochten verwelkomen! Timo kon zich aardig staande houden temidden van deze vrolijke groep dames.

Bij deze groep waren de praktijkoefeningen en spelletjes erg populair - niemand vond het erg om de hoofdstukken uit het boek thuis voor te bereiden, zodat we tijdens de cursus genoeg tijd hadden om elkaars verhalen en gesprekken aan te horen! Vragen over grammatica en uitdrukkingen konden tussen de bedrijven door beantwoord worden.

Eén van de cursisten organiseert momenteel een leuke afsluitingsavond: samen een hapje eten en na afloop een drankje bij haar thuis. Al met al een zeer geslaagde cursus met unaniem verzoek om in 2013 door te gaan met een nieuw cursusblok van 10 lessen. Verzoek hierbij ingewilligd!

Kleine groep Cursus Engels voor Beginners: veel aandacht en begeleiding
How to order drinks: "It's my round!"
Met slechts drie deelnemers leek het bijna meer op individuele lessen! Deze twee dames en één heer konden daarom ook rekenen op veel aandacht en begeleiding. Het tempo lag daarom ook iets rustiger om te voorkomen dat de lessen te intensief waren; er was ruimte voor een babbeltje tussendoor, en de praktijkoefeningen met Engels geld, Engelse menukaarten en een dienblad met glazen konden rustig afgerond worden. Nu weten we hoe we in een restaurant ons eten moeten bestellen en hoe we in de pub een rondje kunnen geven!

Huisclub Conversatie Engels Niekerk
Dit was al het derde seizoen voor deze drie bevriende dames, die elke week in Niekerk in een huiselijke sfeer aan tafel schuiven. De lampjes en kaarsjes gaan gezellig aan, en een complete etagere met bonbons en koekjes bij de koffie maken het bijna te gezellig om aan het eind van de avond nog streng huiswerk op te moeten geven! Ook deze groep gaat graag verder met een nieuw blok van 10 lessen. Soms valt er een les uit als het wederzijds zo uit komt, maar we gaan er van uit dat we begin april de laatste les van het nieuwe lessenblok kunnen afsluiten.

Engels voor Gevorderden in Roden
Net als de beginnersgroep in Tolbert bleek dit een klein groepje: twee dames en twee heren, maar met zo'n pittig niveau kon iedereen hier uitstekend van profiteren: met zoveel individuele aandacht is er in korte tijd veel vooruitgang geboekt. Woordschatten breidden zich uit, grammaticaregels werden moeiteloos toegepast in klinkende volzinnen, en boeiende onderwerpen kwamen aan de orde door middel van afwisselende conversatieoefeningen. Boeiende gesprekken, sympathieke cursisten en een vriendelijke sfeer zorgden voor een ideaal leerklimaat. Complimenten ook voor het zalencentrum Op de Helte - we voelden ons daar erg thuis dankzij de professionele en hartelijke opvang!

Nieuwe Cursussen Engels Vanaf Februari 2013
Maar nu de nieuwe cursussen: zodra we de Kerst en Oud en Nieuw achter de rug hebben, gaan deze vanaf februari 2013 van start. In Tolbert komt er weer een nieuwe cursus Engels voor iets gevorderden en voor beginners, en in Roden gaat de cursus Engels voor Gevorderden naadloos door. Ook komt er een nieuwe groep Engels voor Beginners.

Aanmelden kan via een email met uw volledige gegevens of pak de telefoon en bel: 050-8503983.

Klik hier voor een actueel overzicht van de nieuwe cursussen voor 2013.